Webbplatsens överlägg

Duka vackert till vardags och till fest

Att få äta en god middag serverad direkt ur en pastakastrull eller en trevlig traktörpanna kan vara mycket godare än den där flamberade hummern på lyxrestaurangen. Att skapa en vacker dukning är ett utmärkt sätt att visa upp din personliga stil, imponera på gästerna och få varje måltid att kännas speciell.

Det behöver inte vara komplicerat att komplettera ditt hem med lite nya tallrikar, bestick och vackra vinglas. För att låta gästerna njuta av dina hemkomponerade maträtter vid köksön.

Ställ fram vinet eller champagnen i en vin- eller champagnekylare och låt gästerna servera sig själva samtidigt som du lagar klart maten. Allt måste inte vara färdigt så fort gästerna anländer, låt det bli en del av upplevelsen.

Skapa olika stämningar i dukningen till vardags och till fest

Du kan självklart även duka upp köksbordet eller vardagsrumsbordet för en avslappnad familjemiddag eller en elegant festmåltid, med relativt enkla medel. För din vardagliga måltider kan du hålla din dukning enkel och elegant genom att använda lite enklare vardagliga tallrikar och glas men duka lite extra mysigt samt servera direkt ifrån grytorna.

När det kommer till den lite mer festliga dukningen så kan du med fördel ha ett separat bestickset, tallrikar och glas som signalerar att det är en festligare måltid, då är det till och med tillåtet att använda dig av servettringar kring dina linneservetter.

Du kan även tänka på att fördrinkar kan kräva lite bartillbehör som shaker och drinksil, samt lite snygga cocktailglas eller longtailglas. Ska du bjuda på en kaffedrink så behöver du en uppsättning med Irish coffee glas som även kommer fungera för äggtoddy vid juletid.

En annan viktig sak vid dukningen är att välja en vacker belysning, har du dimmer och vackra trådlampor kan du med fördel sätta dessa på ett minimum. Men vill du nå riktig mysstämning så bör du titta åt kandelaberhållet, gärna en ståtlig golvkandelaber som ger perfekt spridning av ljuset. Njut av att samla dina vänner till en mysig fest och bjud på dina ljuvliga matlagningskonster.

Lämna ett svar