Webbplatsens överlägg

Goda och enkla sommardrinkar och cocktails 2023

Sommaren är här och det betyder att det är dags att njuta av lite goda och enkla sommardrinkar och cocktails! Hos oss hittar du massor av spännande recept som garanterat kommer att göra din sommar extra speciell. Från friska mojitos till söta piña coladas och allt däremellan – vi har allt du behöver för att göra den perfekta sommardrinken. Så ta fram shakern och bartillbehör och gör dig redo att skåla in sommaren på bästa sätt.

Fräscha mojitos

En klassisk mojito är en riktig sommarklassiker som går att variera på många olika sätt. Börja med att muddla färsk mynta tillsammans med socker och limejuice, tillsätt sedan rom och sodavatten. För en extra fräsch smak kan du använda citron istället för lime, eller byta ut myntan mot basilika.

Fruktiga sangrias

En annan populär sommardrink är sangria – en spanskt inspirerad cocktail som är lätt att göra och som passar perfekt till en varm dag. Blanda rött vin med fruktjuice, frukt och en skvätt sprit (till exempel brandy eller cointreau) och låt stå och dra i kylen några timmar. När det är dags att servera kan du toppa med lite läsk och massa is.

Söta Piña Coladas

Den här klassiska drinken är lika god som den är enkel att göra. Mixa frysta ananasbitar med kokosmjölk och ljus rom i en blender, tillsätt en skvätt limejuice och lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll upp i höga glas och toppa med en ananasbit – voilà!

Klassisk GT

Gin och tonic är en riktig klassiker som passar lika bra på sommaren som på vintern. Börja med att hälla gin i ett glas fyllt med is, tillsätt sedan tonic och en skvätt limejuice. Toppa med en skiva lime och en gren rosmarin eller timjan för extra smak.

Frozen Margarita

En frozen margarita är den ultimata sommardrinken för alla tequila-älskare. Blanda tequila, limejuice och socker i en blender tillsammans med massor av is. När allt är mixat och fint kan du hälla upp i höga glas och toppa med en skiva lime eller en liten paraply.

Sommaren är verkligen en tid för avkoppling och ledighet, och självklart för några goda drinkar. Oavsett om du föredrar den fräscha smaken av en mojito eller den söta smaken av en Piña Colada, så finns det en sommardrink för alla. Så ta fram shakers och låt kreativiteten flöda – vi önskar er alla en härlig sommar!

Lämna ett svar