Webbplatsens överlägg

När är det rätt tid att ta din hund till dagis?

Att ta din hund till dagis kan ha många fördelar. Från att socialisera dem i en säker miljö till att ge dem möjlighet till fysisk och mental stimulans kan dagvård vara ett utmärkt sätt att berika din valps liv. Men när är rätt tidpunkt att ta med din hund till dagis? Här är vad du bör tänka på innan du bokar in det första mötet.

Valpens ålder

För valpar är det optimala åldersintervallet för dagvård mellan sex månader och ett år. Före denna tid är valparna fortfarande i färd med att utveckla sina sociala färdigheter och har kanske inte lika stor nytta av att umgås med andra hundar som äldre valpar skulle ha. Med det sagt accepterar vissa daghem för valpar valpar så unga som 8-10 veckor gamla om de har fått minst två omgångar av vaccinationer vid det laget.

Beteendemässiga egenskaper hos din hund

Det är viktigt att ta hänsyn till din hunds beteendeegenskaper innan du överväger att ta den till dagis. Om din valp till exempel är blyg eller orolig för andra hundar eller människor kan det vara bäst att vänta tills dessa beteenden är bättre hanterade med positiva förstärkningsträningsmetoder innan du introducerar dem i en stimulerande miljö som ett hunddagis i Stockholm. Om din valp å andra sidan älskar att vara bland andra hundar och människor är den troligen redo för dagis!

Längden på mötena på daghemmen

När det gäller längden på tidsbeställningarna är det bäst att börja i liten skala och gradvis öka tiden under flera veckor om det behövs. För många hundar är 4-5 timmar gott om tid för att de ska kunna vänja sig vid sin nya miljö och träffa nya hundkompisar utan att bli överväldigade eller utmattade. Om du upptäcker att de klarar sig bra efter kortare möten kan det vara bra att börja öka dessa tider lite efter lite så att de så småningom kan stanna hela dagen (om så önskas).

Att ta din valp till hunddagis kan vara en otroligt nyttig upplevelse för både dig och din valp! Det ger rikliga möjligheter till fysisk träning och mental stimulans samtidigt som det hjälper dem att bygga upp ett självförtroende genom positiva interaktioner med andra valpar och människor. Innan du fattar beslut om när din valp ska gå på sitt första besök är det dock viktigt att tänka på deras ålder, deras beteende och hur långa mötena ska vara i början – alla faktorer som bidrar till att varje besök blir trevligt och överlag stressfritt!

Lämna ett svar