Webbplatsens överlägg

Så gör restauranger sina pizzor

Alla pizzaälskare vet att pizzor gjorda på pizzerior smakar mycket bättre än pizzor bakade hemma. Så hur gör restaurangerna sina pizzor? Från mjölet till tomatsåsen, det finns faktiskt mycket mer att tänka på när man gör restaurangpizzor. Men det kanske viktigaste är utrustningen: närmare bestämt pizzaugnarna. Låt oss ta en närmare titt på pizzabakningsprocessen och varför det är viktigt för restauranger att ha tillgång till riktigt bra pizzaugnar.

Mjölet

Först och främst börjar vi med mjölet. Varje bra pizzadeg börjar med mjöl av hög kvalitet. Restauranger väljer vanligtvis italienskt ”00”-mjöl – ett mycket finmalet vetemjöl som ger en särskilt lätt och luftig skorpa. Vissa restauranger kan dock använda andra typer av mjöl, t.ex. fullkorns- eller dinkelmjöl, för att skapa variation.

Tomatsås

Därefter kommer tomaterna! En god tomatsås är nödvändig för att göra restaurangpizzor. För detta steg väljer kockar vanligtvis San Marzano-tomater – en typ av plommontomater som odlas i Italien – eftersom de är söta men ändå lätt syrliga och ger en rik smak och silkeslen konsistens när de kokas till en sås. Förutom San Marzano-tomater lägger kockar ofta till vitlök, olivolja, oregano, basilika och salt för att ge extra smak.

Pizzaugnarna

Låt oss slutligen tala om pizzaugnarna – utan tvekan den viktigaste utrustningen i en pizzeria! Pizzaugnar finns i alla former och storlekar, men vedeldade ugnar är överlägset mest populära eftersom de erbjuder överlägsen värmehållning och intensiva temperaturer som är perfekta för att baka pizza snabbt utan att göra avkall på kvalitet eller smak. Restaurangägare bör se till att investera i pålitliga ugnar av kommersiell kvalitet som kan hålla jämna temperaturer över tid så att deras kunder kan njuta av utsökta handgjorda pizzor varje gång!

Allt som allt är det mycket mer involverat med att göra restaurangpizzor än man kanske tror! Från den typ av mjöl som används för att göra degen – italiensk ”00” – till de tomater som används för att skapa en smakrik sås – San Marzano – hela vägen ner till att ha pålitliga ugnar av kommersiell kvalitet till hands; detta är alla delar som arbetar sömlöst tillsammans för att hjälpa till att tillverka läckra pajer varje gång! Att investera i högkvalitativ restaurangutrustning som vedeldade pizzaugnar är viktigt om du vill att din restaurangverksamhet ska lyckas när det gäller att servera smakfulla skivor av varm och välsmakande pizza!

Lämna ett svar