Webbplatsens överlägg

Gör dig redo att grilla på vintern

Att grilla på vintern blir allt mer populärt från år till år och det beror på att grilltrenden ligger på en högre nivå än någonsin. Många väljer att ställa undan grillen längst in i förrådet där den får stå och samla damm under hela hösten, vintern och våren. Detta är helt fel enligt många grillentusiaster då det går alldeles utmärkt att grilla på vintern.

När du grillar på vintern finns det en hel del saker som du bör tänka på som skiljer sig från sommaren. På vintern är det betydligt kallare ute och detta påverkar grillens värme. Du kan därför behöva tillsätta mer grillkol än vad du vanligtvis brukar göra, samt ställa grillen på ett vindskyddat ställe där grillen inte kommer att kylas ner. Under vintergrillning är det även viktigt att behålla locket på grillen så mycket som möjligt då värmen behålls bättre då. Att grilla på vintern är inte mycket konstigare än så här och vi rekommenderar att du testar! Det finns olika typer av grillar och de skiljer sig lite från varandra, men grundprincipen med att behålla värmen och mer bränsle är samma för alla grillar (kolgrillar och gasolgrillar).

Många gnäller på att det är kallt att stå ute och grilla, men de har såklart inte testat att grilla på vintern. Genom att stå närmare grillen kommer den att värma upp dig, samt om ni är flera som grillar fungerar det som en typ av vindskydd att stå runt grillen. Att stå runt grillen är även mycket roligare än att stå utspridda på tomten som många gör under sommaren. Vintergrillning skapar därför en bättre gemenskap där alla är samlade runt värmen.

Lämna ett svar